Inhoud fruitbox

Week 23

Appels Maribelle Nederland
Appels  Jonagold Nederland
Appels Golden Nederland
Peren Conference Nederland
Sinaasappels Valencia Egypte
Bananen Cavendish Colombia
Mandarijnen Esbal Zuid-Afrika
Wilde perziken Yellow Spanje
Kiwi's Zespri Hayward Nieuw-Zeeland

In tijden van Corona..

Het Coronavirus zorgt ervoor dat wij in deze periode minder variatie in onze fruitboxen kunnen bieden dan je van ons gewend bent. Qua beschikbaarheid van het fruit en binnen de transport lopen wij tegen verschillende uitdagingen aan. Maar dit weerhoudt ons er niet van om jullie juist in deze periode te voorzien van vers fruit. Wij zijn volledig ingericht op de 1,5 meter maatregelen! Jullie kunnen onze toffe peren dan ook herkennen aan de 'wij houden 10 bananen afstand' - hesjes die zij dragen. 

Ik ben
teler van
maaswaal

Ik ben de appel en peren teler van FRUIT OP JE WERK. Graag laat ik je meer zien over hoe het proces van bloem tot appel precies verloopt. Tijdens het oogsten komen wij voor verschillende uitdagingen en verassingen te staan. Benieuwd hoe dit hele proces verloopt?

Fruitsoort in de
spotlight

Het seizoen van de wilde perziken is weer begonnen! Normaal gaat dit seizoen 2 weken eerder van start, maar dit is vertraagd door de hevige regenbuien die hebben plaatsgevonden in de omgeving van Lleida in Spanje. Hierdoor kon er niet geplukt worden. Gelukkig is het weer daar nu beter, komen de perziken komende week vers bij ons binnen en zitten ze maandag in de fruitboxen! Wilde perziken zijn op kamertemperatuur een paar dagen houdbaar. Houd ze wel dagelijks in de gaten: Éénmaal rijp (lees: zacht) moeten ze namelijk snel gegeten worden. Dan zijn ze op hun best! 

39
163
1g
0g
8g
Gegevens per 100 gram

Recept van
de week

Wild van wilde perziken? Probeer dan eens deze salade met wilde perzik en geitenkaas! Verdeel de rucola over een bord. Breng dit op smaak met een lekkere olijfolie. Snij de tomaten en de wilde perziken in partjes en verdeel deze over de salade. Verdeel de Parmaham over de salade. Verkruimel de geitenkaas over de salade en dresseer tenslotte nog wat Balsamico over de salade heen.