Inhoud fruitbox

Week 13

Appels Elstar Nederland
Appels  Braeburn Nederland
Peren Conference Nederland
Sinaasappels Lane-late Spanje
Mandarijnen Nadercott Marokko
Kiwi's Hayward Italië
Bananen Cavendish Colombia

In de periode van het coronavirus..

Het Coronavirus zorgt ervoor dat wij in deze periode minder variatie in onze fruitboxen kunnen bieden dan je van ons gewend bent. Qua beschikbaarheid van het fruit en binnen de transport lopen wij tegen verschillende uitdagingen aan. Maar dit weerhoudt ons er niet van om jullie juist in deze periode te voorzien van vers fruit. Het leveren van het fruit gaat volledig contactloos. Op dinsdag of donderdag leveren onze bezorgers de fruitboxen bij de entree, receptie of expeditie. Vervolgens zorgen jullie zelf voor de interne distributie. De komende 2 weken bestaat de keuze uit een fruitbox met 30, 40 of 50 stuks makkelijk te consumeren fruit. Onze keurmeesters kopen precies in wat wij mogen leveren om verspilling te voorkomen. 

Niet aanwezig in deze periode? Wij leveren jullie fruit graag bij..

  • De toffe peren in de zorg die een gezonde snack hard kunnen gebruiken! 
  • Jullie thuiswerk helden waar de vitaminen broodnodig zijn! 

Ik ben
teler van
maaswaal

Ik ben de appel en peren teler van FRUIT OP JE WERK. Graag laat ik je meer zien over hoe het proces van bloem tot appel precies verloopt. Tijdens het oogsten komen wij voor verschillende uitdagingen en verassingen te staan. Benieuwd hoe dit hele proces verloopt?

Fruitsoort in de
spotlight

Bananen zijn krom omdat ze aan een tros tegen de zwaartekracht in willen groeien. Ze zijn bij uitstek geschikt om op een gezonde manier je werkdag te beginnen. Deze fruitsoort bevat het mineraal Potassium, dat de hartslag normaliseert, zuurstof naar de hersenen stuurt en de waterbalans van het lichaam regelt. 

  • Wist je dat je een bananenschil kunt gebruiken om je schoenen te poetsen?
  • Gooi een banaan nooit buiten weg. Het kan tot wel drie jaar duren totdat hij is afgebroken
95
375
1,1
0,3
20,6
Gegevens per 100 gram

Recept van
de week

Maak deze overheerlijke mini tomatenquiches van snacktomaten met kaas binnen een kwartier! Na een kwartier bereidingstijd moeten de quiches nog 20 minuten in de oven voordat je er van kunt genieten, maar dat is het meer dan waard! Om de quiches nog gezonder te maken kun je er natuurlijk naar smaak altijd nog meer groenten aan toevoegen.