Inhoud fruitbox

Week 45

Appels Elstar Nederland
Appels  Gala Nederland
Appels Golden Delicious Nederland
Peren Conference Nederland
Bananen Cavendish Colombia
Sinaasappels Navel Spanje
Mandarijnen Orunulus Spanje
Snackkomkommers Mini Spanje
Kiwi's Hayward Zespri Nieuw-Zeeland
Kaki's Rojo Brilljante Spanje


NIEUW!
De bovenstaande inhoud geldt alleen voor de standaard fruitboxen. Op zoek naar de inhoud van een andere categorie fruitbox? Bekijk het hier!

In tijden van Corona..

Het Coronavirus zorgt ervoor dat wij in deze periode minder variatie in onze fruitboxen kunnen bieden dan je van ons gewend bent. Qua beschikbaarheid van het fruit en binnen de transport lopen wij tegen verschillende uitdagingen aan. Maar dit weerhoudt ons er niet van om jullie juist in deze periode te voorzien van vers fruit. Wij zijn volledig ingericht op de 1,5 meter maatregelen! Jullie kunnen onze toffe peren dan ook herkennen aan de 'wij houden 10 bananen afstand' - hesjes die zij dragen. 

Ik ben
teler van
maaswaal

Ik ben de appel en peren teler van FRUIT OP JE WERK. Graag laat ik je meer zien over hoe het proces van bloem tot appel precies verloopt. Tijdens het oogsten komen wij voor verschillende uitdagingen en verassingen te staan. Benieuwd hoe dit hele proces verloopt?

Fruitsoort in de
spotlight

Sinaasappels: échte vitamine bommetjes!
Terwijl ze niet in ons klimaat groeien, kunnen sinaasappels natuurlijk niet ontbreken in onze fruitboxen. Sinaasappels worden wereldwijd geteeld, in zones tot 40 graden aan weerskanten van de evenaar. Oorspronkelijk komt de sinaasappel uit China. Er wordt gezegd dat ze daar hun naam ook aan te danken hebben: met een beetje fantasie lijkt China’s appel namelijk op sinaasappel.

De Navel-Late sinaasappel is een handsinaasappel die oranjerood van kleur is en zeer zoet van smaak. Sinaasappels staan erom bekend dat ze veel vitamine C bevatten. Om precies te zijn zitten er in deze sinaasappels 50mg vitamine C per 100g sinaasappel. Hiernaast bevatten ze vitamine B en mineralen.

47
0,9g
0,1g
12g
0 mg
Gegevens per 100 gram

Recept van
de week

Wild van wilde perziken? Probeer dan eens deze salade met wilde perzik en geitenkaas! Verdeel de rucola over een bord. Breng dit op smaak met een lekkere olijfolie. Snij de tomaten en de wilde perziken in partjes en verdeel deze over de salade. Verdeel de Parmaham over de salade. Verkruimel de geitenkaas over de salade en dresseer tenslotte nog wat Balsamico over de salade heen.