Inhoud fruitbox

Week 5

Appels Jonagold Nederland
Appels  Elstar Nederland
Peren Conference Nederland
Sinaasappels Lane-Late Spanje
Mandarijnen Nadarcott Marokko
Bananen Cavendish Colombia
Kiwi's Hayward Griekenland
Pruimen Sapphire Zuid-Afrika


NIEUW!
De bovenstaande inhoud geldt alleen voor de standaard fruitboxen. Op zoek naar de inhoud van een andere categorie fruitbox? Bekijk het hier!
 

Fruit in de herfst!

Door de lage temperaturen is het in de herfst echt over met het zomerfruit. Vanaf eind september is het tijd voor herfstfruit! De appels en peren die de afgelopen maanden geplukt zijn worden in zogenaamde ULO bewaarcellen geplaatst. ULO Staat voor Ultra Low Oxygen. Door een laag zuurstofgehalte wordt de ademhaling van het fruit vertraagd wat de bewaarduur verlengt.

Verder staat deze herfst voornamelijk in het teken van mandarijnen! Wij zullen gele mandarijnen in de fruitbox hebben, die een sappige friszure smaak hebben en de naam Satsuma dragen. Andere manderijnen zijn oranje en worden Clementines genoemd die sappig en zoet van smaak zijn. 

Hiernaast zal de kaki af en toe in onze box voorbij komen. Omdat de beschikbaarheid hiervan beperkt is komen ze nooit in grote getalen en zullen alleen van dinsdag tot en met vrijdag in de box voorkomen. Tot slot hebben we nog fruit als bananen en kiwi's die het hele jaar door een lekkere en bewuste keuze zijn. Meet weten? Stuur ons een mailtje naar info@fruitopjewerk.nl en wij leggen het voor aan onze inkopers en keurmeesters. 

Ik ben
teler van
maaswaal

Ik ben de appel en peren teler van FRUIT OP JE WERK. Graag laat ik je meer zien over hoe het proces van bloem tot appel precies verloopt. Tijdens het oogsten komen wij voor verschillende uitdagingen en verrassingen te staan. Benieuwd hoe dit hele proces verloopt?

Fruitsoort in de
spotlight

Sinaasappels: échte vitamine bommetjes!
Terwijl ze niet in ons klimaat groeien, kunnen sinaasappels natuurlijk niet ontbreken in onze fruitboxen. Sinaasappels worden wereldwijd geteeld, in zones tot 40 graden aan weerskanten van de evenaar. Oorspronkelijk komt de sinaasappel uit China. Er wordt gezegd dat ze daar hun naam ook aan te danken hebben: met een beetje fantasie lijkt China’s appel namelijk op sinaasappel.

De Navel-Late sinaasappel is een handsinaasappel die oranjerood van kleur is en zeer zoet van smaak. Sinaasappels staan erom bekend dat ze veel vitamine C bevatten. Om precies te zijn zitten er in deze sinaasappels 50mg vitamine C per 100g sinaasappel. Hiernaast bevatten ze vitamine B en mineralen.

47
12g
0 mg
Gegevens per 100 gram