Duurzaam fruit smaakt het best!

FRUIT OP JE WERK wil doeltreffend duurzaam ondernemen. Niet alleen als positief signaal naar de buitenwereld toe, maar voornamelijk om echt een verschil te maken. En bij echt een verschil maken horen heldere doelstellingen, vastgelegd in ons duurzaamheidsbeleid. Naast het  ondersteunen van zorgvuldig gekozen doelen, vinden we duurzaamheid binnen FRUIT OP JE WERK zelf erg belangrijk. De wereld verbeteren begint immers bij jezelf!

 • Lokale
  ondernemers

  Wij geloven in de lokale ondernemer. Bij samenwerkingen kiezen wij waar mogelijk voor een lokale ondernemer met ambacht en passie, waardoor tegelijkertijd de lokale economie versterkt wordt. De telers waar we mee samenwerken zijn lokale MBT-telers (milieubewuste teelt). Door rechtstreeks bij de telers in te kopen  kunnen er eerlijke afspraken gemaakt worden en krijgen wij het fruit zo vers mogelijk binnen. Hierdoor zijn er minder behandelingen voor het fruit nodig en beperken we de uitstoot van Co2. Daarnaast sponsort FRUIT OP JE WERK lokale evenementen die een bijdrage leveren aan de MVO doelstellingen.
   


 • Keurmerken

  FRUIT OP JE WERK werkt met telers die voldoen aan de Global-Gap richtlijnen. Deze telers dienen zich te houden aan wettelijke eisen wat er onder andere voor zorgt dat bemesting en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen worden geregistreerd. Hiernaast geven wij sterk de voorkeur aan het inkopen van producten met een erkend keurmerk. Op deze manier is duidelijk na te gaan welke impact de oogst heeft gehad op onder andere de mens en het milieu.

 • Verspilling

  Bij het vullen van de fruitboxen en RVS-fruitschalen is er een uitval van circa 3%. Al het fruit dat wij niet geschikt achten voor consumptie brengen wij bij zorgboederijen in de omgeving van onze vestigingen. De appels die worden afgekeurd gaan terug naar onze teler, waar er appelsap van wordt gemaakt. Als er teveel fruit is ingekocht en het is nog geschikt voor consumptie dan wordt dit kosteloos aan de Voedselbank geleverd.

 • Ecologische
  routes

  Ons routevolgsysteem is zo ingericht dat onze bezorgers altijd de meest ecologische routes rijden om zo het gebruik van brandstof te beperken. In 2019 hebben wij locaties geopend in Zwolle en in Best om zowel in Noord- als in Zuid-Nederland lokaal te kunnen ondernemen. Ook zijn wij dit jaar op al onze locaties gestart met het rijden van volledig elektrische routes. Door deze investeringen is het ons gelukt om structureel 230.000 kilometer per jaar minder op de wegen te maken en om 115.000 kilometer per jaar volledig elektrisch te rijden.

 • Duurzame
  bezorging

  Vroem vroem! In de Amsterdamse grachtengordel en het centrum leveren wij met onze elektrische bakfiets, genaamd Tripl! Zo kunnen wij ons flexibel bewegen in de smalle straatjes. Ook met de Tripl leveren wij met de service en snelheid die je van ons gewend bent, maar dan een stukje schoner, stiller en groener. Zo komen we weer een stapje dichterbij een autovrije binnenstad!

 • Samen
  voor KiKa!

  Het FRUIT OP JE WERK team neemt elk jaar deel aan een Run for KiKa. Omdat wij het welzijn en de gezondheid van onze werknemers belangrijk vinden bieden wij onder andere graag de mogelijkheid om meer in beweging te komen. Door een sportteam op te zetten kan ons personeel gezamenlijk naar een prestatie toewerken waar men  trots op kan zijn. En personeel dat trots is, is extra gemotiveerd! Tegelijkertijd halen wij geld op om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen naar 95%. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Hiernaast zet KiKa zich in om de kwaliteit van de behandelingen te verbeteren en de effecten op latere leeftijd te verminderen.

 • Een tassie fruit!

  Klanten van FRUIT OP JE WERK sparen bij iedere 50 stuks fruit die zij ontvangen een stuk fruit voor de Voedselbank. Het aantal mensen, dat naar de Voedselbank gaat om wekelijks voldoende eten te hebben, blijft stijgen. Dit is voor ons reden genoeg om samen met onze klanten structureel te helpen! Wij helpen door gezinnen, die het ontzettend hard kunnen gebruiken, te voorzien van vers en gezond fruit. Maandelijks leveren wij het fruit bij een vestiging van de Voedselbank en zorgen ervoor dat ieder gezin een ‘tassie’ vol met fruit van de juiste grootte krijgt. Op deze manier zorgen we ervoor dat zowel de kleinste als de grootste gezinnen genoeg vitaminen ontvangen.