Duurzaam fruit smaakt het best!

FRUIT OP JE WERK wil doeltreffend duurzaam ondernemen. Niet alleen als positief signaal naar de buitenwereld toe, maar voornamelijk om echt een verschil te maken. En bij echt een verschil maken horen heldere doelstellingen, vastgelegd in ons duurzaamheidsbeleid. Naast het  ondersteunen van zorgvuldig gekozen doelen, vinden we duurzaamheid binnen FRUIT OP JE WERK zelf erg belangrijk. De wereld verbeteren begint immers bij jezelf!

 • Lokaal
  ondernemen

  Wij geloven in de lokale ondernemer. Bij samenwerkingen kiezen wij waar mogelijk voor een lokale ondernemer met ambacht en passie, waardoor tegelijkertijd de lokale economie versterkt wordt. De telers waar we mee samenwerken zijn lokale MBT-telers (milieubewuste teelt). Door rechtstreeks bij de telers in te kopen  kunnen er eerlijke afspraken gemaakt worden en krijgen wij het fruit zo vers mogelijk binnen. Hierdoor zijn er minder behandelingen voor het fruit nodig en beperken we de uitstoot van Co2. 
   

 • Geen stukje
  fruit gaat
  verloren!

  Wij hebben geen restvoorraden, want we kopen alleen duurzaam fruit in voor fruitboxen die al zijn besteld. Bij het vullen van de fruitboxen is er een uitval van circa 3%. Al het groente en fruit dat wij niet geschikt achten voor consumptie brengen wij bij zorgboederijen of bij onze dierenvrienden van Artis. De appels en peren die worden afgekeurd gaan terug naar onze teler, waar er appel- en of perensap van wordt gemaakt. Als er onverhoopt toch fruit over is dat nog geschikt is voor consumptie dan wordt dit kosteloos aan de Voedselbank geleverd.

 • Voedselbank

  Klanten van FRUIT OP JE WERK sparen bij iedere 50 stuks fruit die zij ontvangen een stuk fruit voor de Voedselbank. Het aantal mensen, dat naar de Voedselbank gaat om wekelijks voldoende eten te hebben, blijft stijgen. Dit is voor ons reden genoeg om samen met onze klanten structureel te helpen! Dit doen wij door maandelijks bij een vestiging van De Voedselbank ieder gezin van een ‘tassie’ vol met vers fruit te voorzien. Op deze manier zorgen we ervoor dat zowel de kleinste als de grootste gezinnen genoeg vitaminen ontvangen.

 • Ecologische
  routes

  Ons routevolgsysteem is zo ingericht dat onze bezorgers altijd de meest ecologische routes rijden om zo het gebruik van brandstof te beperken. In 2019 hebben wij locaties geopend in Zwolle en in Best om zowel in Noord- als in Zuid-Nederland lokaal te kunnen ondernemen. Ook zijn wij dit jaar op al onze locaties gestart met het rijden van volledig elektrische routes. Door deze investeringen is het ons gelukt om structureel 230.000 kilometer per jaar minder op de wegen te maken en om 115.000 kilometer per jaar volledig elektrisch te rijden.

  Maar het kan nog een stukje schoner, stiller en groener: In de Amsterdamse grachtengordel en het centrum leveren wij met onze elektrische bakfiets, genaamd Tripl! Zo komen we weer een stapje dichterbij een autovrije binnenstad!

 • Team
  duurzaam

  Om duurzaam ondernemen binnen FRUIT OP JE WERK te waarborgen, is er een nieuw team in het leven geroepen. Dit team richt zich op alles wat met duurzaamheid te maken heeft binnen onze dienstverlening en ons DNA. Zo besteden zij aandacht aan rijgedrag, brandstofbesparing en de omgang met ons duurzame fruit. Dit doen zij op onze locaties, maar ook door mee te gaan op route. Hiernaast investeert het team in duurzame relaties door zich te richten op het werkplezier en de tevredenheid van onze toffe peren.

 • Samen
  voor KiKa!

  Het FRUIT OP JE WERK team neemt elk jaar deel aan een Run for KiKa. Omdat wij het welzijn en de gezondheid van onze werknemers belangrijk vinden bieden wij onder andere graag de mogelijkheid om meer in beweging te komen. Door een sportteam op te zetten kan ons personeel gezamenlijk naar een prestatie toewerken waar men  trots op kan zijn. En personeel dat trots is, is extra gemotiveerd! Tegelijkertijd halen wij geld op om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen naar 95%. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Hiernaast zet KiKa zich in om de kwaliteit van de behandelingen te verbeteren en de effecten op latere leeftijd te verminderen.