Duurzaam fruit smaakt het best!

FRUIT OP JE WERK wil doeltreffend duurzaam ondernemen. Niet alleen als positief signaal naar de buitenwereld toe, maar voornamelijk om echt een verschil te maken. En bij echt een verschil maken horen heldere doelstellingen, vastgelegd in ons duurzaamheidsbeleid. Naast het  ondersteunen van zorgvuldig gekozen doelen, vinden we duurzaamheid binnen FRUIT OP JE WERK zelf erg belangrijk. De wereld verbeteren begint immers bij jezelf!

 • Lokale
  ondernemers

  Wij geloven in de lokale ondernemer. Bij samenwerkingen kiezen wij waar mogelijk voor een lokale ondernemer met ambacht en passie, waardoor tegelijkertijd de lokale economie versterkt wordt. De telers waar we mee samenwerken zijn lokale MBT-telers (milieubewuste teelt). Door rechtstreeks bij de telers in te kopen  kunnen er eerlijke afspraken gemaakt worden en krijgen wij het fruit zo vers mogelijk binnen. Hierdoor zijn er minder behandelingen voor het fruit nodig en beperken we de uitstoot van Co2. Daarnaast sponsort FRUIT OP JE WERK lokale evenementen die een bijdrage leveren aan de MVO doelstellingen.
   

 • Keurmerken

  FRUIT OP JE WERK werkt met telers die voldoen aan de Global-Gap richtlijnen. Deze telers dienen zich te houden aan wettelijke eisen wat er onder andere voor zorgt dat bemesting en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen worden geregistreerd. Hiernaast geven wij sterk de voorkeur aan het inkopen van producten met een erkend keurmerk. Op deze manier is duidelijk na te gaan welke impact de oogst heeft gehad op onder andere de mens en het milieu.

 • Verspilling

  Bij het vullen van de fruitboxen en RVS-fruitschalen is er een uitval van circa 3%. Al het fruit dat wij niet geschikt achten voor consumptie brengen wij bij zorgboederijen in de omgeving van onze vestigingen. De appels die worden afgekeurd gaan terug naar onze teler, waar er appelsap van wordt gemaakt. Als er teveel fruit is ingekocht en het is nog geschikt voor consumptie dan wordt dit kosteloos aan de Voedselbank geleverd.

 • Ecologische
  routes

  Ons routevolgsysteem is zo ingericht dat onze bezorgers altijd de meest ecologische routes rijden om zo het gebruik van brandstof te beperken. Het routevolgsysteem meet ook het rijgedrag. Indien de chauffeur te veel remt of te hard optrekt is dit in de rapportage terug te lezen en gaan we met de chauffeur in gesprek.

 • Duurzame
  innovaties en
  ontwikkelingen

  In de Amsterdamse grachtengordel leveren wij, in samenwerking met TringTring, fruit met de bakfiets. Met de service en snelheid die je van ons gewend bent, maar dan een stukje schoner, stiller en groener. Met TringTring zijn wij weer een stapje dichterbij een autovrije binnenstad.

  In 2019 hebben wij locaties geopend in Zwolle en in Best om zowel in Noord- als in Zuid-Nederland  lokaal te kunnen ondernemen. Ook zijn wij dit jaar op al onze locaties gestart met het rijden van volledig elektrische routes. Door deze investeringen is het ons gelukt om structureel 230.000 kilometer per jaar minder op de wegen te maken en om 115.000 kilometer per jaar volledig elektrisch te rijden.