Alles
over ons fruit

Tijdens de inkoop, controle en bezorging van ons fruit hebben kwaliteit en duurzaamheid altijd de aandacht. Iedere week maakt onze inkoopafdeling een selectie van mooie seizoensgebonden fruitsoorten. De inhoud bestaat altijd uit 7 tot 8 fruitsoorten, de samenstelling varieert wekelijks. Zo worden medewerkers altijd verrast en houden we het verstrekken van vers fruit uitdagend.

 • Eerlijke
  herkomst

  FRUIT OP JE WERK kiest bewust voor zoveel mogelijk fruitsoorten uit eigen land. Hiervoor werken wij direct samen met lokale telers. Door rechtstreeks bij de telers in te kopen ontvangen zij eerlijke prijzen voor hun producten en krijgen wij het fruit zo vers mogelijk binnen. Hierdoor zijn er minder behandelingen nodig om het fruit goed te houden en doordat er minder logistiek nodig is beperken we de uitstoot van Co2.

 • Vers van dit seizoen

  Wij kiezen altijd voor seizoensgebonden fruitsoorten. Daarom bevat ons fruit veel vitaminen en smaakt het extra lekker. Is er een stuk fruit niet naar wens? Dan treedt onze versheidsgarantie in werking en ontvang je kosteloos extra fruit bij de volgende levering.

 • Alles in eigen huis

  Wij streven ernaar de beste kwaliteit te bieden. Het leveren van het meest verste fruit is niet genoeg! Alles gebeurt bij ons in eigen huis. Van het handmatig controleren en inpakken van het fruit tot het gratis bezorgen van onze fruitboxen en het verlenen van service. Alleen het beste is goed genoeg.

Geen
verspilling

Wij hebben geen restvoorraden, want we kopen alleen fruit in voor fruitboxen die al zijn besteld. Zo voorkomen we verspilling. Wekelijks bekijken we of al het fruit op de werkplek is geconsumeerd. Daar waar nodig passen we hoeveelheden aan op het verbruik, om eveneens onnodig weggooien te voorkomen. Restfruit gaat naar zorgboerderijen en voedselbank Gouda. Appels die retour komen gaan terug naar de teler die er appelsap van maakt. Vanzelfsprekend besteden we veel aandacht aan afvalscheiding en verpakken we onze fruitboxen zo efficiënt mogelijk, met gebruik van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen.