Een bezoekje aan onze oogst in Spanje!

Afgelopen week zijn twee collega's het vliegtuig ingestapt om de steenfruit oogst in Spanje te bekijken. Ieder jaar, wanneer het Corona-virus het niet onmogelijk maakt, brengt een keurmeester van FRUIT OP JE WERK een bezoek aan de telers van het steenfruit om te kijken hoe de oogst erbij hangt. Deze vruchten liggen namelijk over een tijdje bij jullie op de werkplek! 

Hamed, onze keurmeester van het eerste uur, is dit keer samen met Casper (eigenaar) naar Spanje gegaan. In 2 dagen zijn zij langs verschillende telers gegaan, zoals onder andere: onze pruimen- en abrikozenteler.

Fruit is een natuurproduct en hierdoor altijd afhankelijk van het weer. Afgelopen tijd hebben de telers in Spanje het niet makkelijk gehad. In maart was er namelijk sprake van flinke nachtvorst. Door deze plotselinge omslag van het weer is 40% tot 50% van de oogst verloren gegaan. Hierdoor is er op het moment veel minder steenfruit beschikbaar van de juiste kwaliteit.

Gelukkig waren de fruitbomen niet helemaal kaal. Het fruit dat er hing, was mooi van kleur en de smaak was heerlijk zoet. Aankomende weken kunnen jullie zelf proeven van dit zomerfruit uit Spanje. Tot ongeveer half augustus worden de fruitboxen en schalen aangevuld met nectarines, wilde perziken, pruimen en abrikozen. Geniet ervan!