Is de gezonde reputatie van de banaan terecht?

De banaan is één van de meest gegeten fruitsoorten in Nederland, maar is hij wel zo gezond als dat we denken? Vandaag geven we je graag antwoord op deze oh zo prangende vraag!

Er bestaan veel twijfels over of de banaan wel past in een gezonde levensstijl. Deze twijfels komen niet uit de lucht vallen. De banaan bevat namelijk meer calorieën en minder vitamine C dan andere, veel gegeten, fruitsoorten. Ook zitten er meer suikers in, waardoor deze gele vrienden zich perfect lenen voor een energieboost. Minder vitamine C, meer calorieën, meer suikers… dat klinkt niet erg positief! Maar dit neemt niet weg dat de banaan super gezond is! De banaan zit namelijk bordevol met belangrijke voedingstoffen, zoals: vezels, vitamine B6 en kalium. 

We hebben het al een beetje verraden, maar op de vraag of de banaan gezond is, is het antwoord: ja, zeker! Maar wat voor iedere fruitsoort geldt: eet met mate en houd je aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 2 stuks fruit. En tot slot: gekleurde variatie is de sleutel tot een gezond eetpatroon. Dus, houd het vooral niet alleen bij deze gele kromme snack! Neem dat maar van ons (ban)aan!