GOOD FRUIT, GOOD MOOD!

‘An apple a day, keeps the doctor away.’, is een veelgehoorde spreuk, maar waar is een appel nou precies goed voor? Waarom zouden we meer kiwi's mogen eten? En wat doet het eten van een banaan met onze gemoedstoestand? Wij zochten het uit en zetten de grootste voordelen graag voor jullie op een rij. Ga jij voor een stralende huid of voor wat extra energie?

Appels 
Appels zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schadelijke deeltjes en vitamine C bevordert de opname van ijzer uit voeding. Dit proces zorgt voor meer energie en een sterkere weerstand

Peren 
Peren zijn rijk aan boron, een fytonutriënt. Een fytonutriënt stimuleert verschillende klieren in het lichaam om stoffen te produceren die je lichaam op dat moment nodig heeft. Wat onder andere bijdraagt aan het verstevigen van de botten.

Bananen 
Bananen bevatten vitaminen die voor veel dingen in je lichaam goed zijn. Maar een interessante werking van bananen is dat zij bijdragen aan een goed humeur en een goede nachtrust. Bananen bevatten een stofje wat je lichaam omzet in serotonine, ook wel het ‘feel good’ stofje!

Sinaasappels & Mandarijnen
Citrusvruchten zijn rijk aan vitamine C, wat helpt bij het verstevigen van de huid. Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen, een soort lijm dat je lichaam bij elkaar houdt. Mandarijnen en sinaasappels verbeteren bijvoorbeeld je huidskleur en beschermt je huid tegen zonschade.

Kiwi’s
Kiwi’s bevatten het enzym actinidine dat je lichaam helpt om voedsel af te breken, zijn rijk aan vezels wat helpt bij de spijsvertering en bevatten slechts 79 kcal per 100 gr en zijn dus de ideale snack als je je gewicht op peil wil houden!

Variatie is het allerbelangrijkste bij het eten van fruit. Probeer dus vooral iedere dag een andere soort!