Mensen maken waarde!

Vanaf juni maakt Stichting Stunt een groot deel van onze houten fruitboxen. Zij toveren restmaterialen, in ons geval rest- en sloophout, van ondernemers om tot prachtige producten. Nu, na een klein half jaar breidt onze samenwerking zich zelfs al uit: vanaf januari gaat stichting Stunt ook onze fruitdisplays ontwikkelen.

Stichting Stunt

Hein Laakes, manager bij Stichting Stunt reageert: “Restmaterialen? Zo zien wij ze niet. Kapotte fietsen, plastic flesjes, kaarsen of stukken behang inspireren ons tot het ontwerpen van nieuwe gadgets met hip design.”

Stunt is een sociale onderneming. In hun werkplaatsen en naaiatelier maken ze unieke producten van ‘overschot’-materialen voor (zakelijke) opdrachtgevers. Duurzaamheid, Social return en co-creatie zijn hierbij de toverwoorden. 

Met ruim honderd deelnemers en vrijwilligers hebben zij een organisatie die te omschrijven is als: Sociaal, duurzaam, kleinschalig én zakelijk. Bij Stichting Stunt doen ruim honderd deelnemers vrijwilligerswerk, of zitten in een leerwerktraject richting betaald werk, in samenwerking met de gemeente Delft. 

Locatie Delft

Tijdens een rondleiding op hun locatie in Delft vertelt Hein dat stichting Stunt acht leerwerkbedrijven heeft. Hein vertelt: “We zijn door deze grote variatie écht van alle markten thuis! Je vindt onze producten en diensten door de hele stad. Voor onze deelnemers betekent dat een ruime keuze uit mogelijke werkplekken. Zo hebben we voor elk wat wils!”

Zo lopen we allereerst langs het naaiatelier. Hierbinnen draait alles om creativiteit en worden er exclusieve (relatie)geschenken gemaakt. Van gordijnen tot tassen, er komt van alles voorbij. 

Binnen stichting Stunt is er een complete fietsenwerkplaats. Hier knappen zij jaarlijks heel wat zwerffietsen en tweedehands exemplaren op en vinden met een nieuwe eigenaar opnieuw hun weg door de straten van Delft. 

Verder is er nog de upcyclewerkplaats, waar echt van ieder soort materiaal iets prachtigs gemaakt kan worden. Ook hebben ze een onderdeel dat onderhoudswerk uitvoert, een centrum voor de creatieve industrie en een lunchzaak. 

Bij Stunt geloven we in mensen. Iedereen is van waarde. Iedereen maakt waarde. Dat geldt voor onze deelnemers en voor alle medewerkers.

Samenwerking

Op ‘De Houtwerkplaats’ worden onze fruitboxen, en in de toekomst ook onze fruitdisplays, gemaakt. Het hout dat hiervoor gebruikt wordt halen zij overal vandaan. Hein heeft zelf een groot netwerk aan ondernemers waar geschikt materiaal vandaan komt. Super om te zien hoe verschillende mensen met totaal verschillende achtergronden samen zulke opdrachten succesvol volbrengen. Dat wij het resultaat iedere week bij onze klanten mogen brengen zijn wij als FRUIT OP JE WERK trots op!