Weet jij het verSCHIL tussen een nectarine en een perzik?

Laten we het maar direct verklappen, als we dat nog niet gedaan hebben: het duidelijkste verschil is de schil! De perzik heeft een fluweelachtige schil en de nectarine een gladdere schil.

De nectarine is ontstaan als mutatie van de perzik. Het resultaat van de mutatie is wat ons betreft geslaagd. De schil is namelijk gladder, waardoor je de nectarine als een appel kunt nuttigen, namelijk gewoon uit de hand. Daarnaast is de vrucht minder kwetsbaar.

Nectarines behoren tot steenfruit en zijn rond 1720 als eerst ontdekt tussen de perzikbomen in Amerika. De belangrijkste aanvoer komt tegenwoordig uit Spanje, Griekenland, Zuid-Afrika en Chili en de nectarines zijn jaarrond verkrijgbaar.

De nectarine is een sappige vrucht en afhankelijk van het ras is het vluchtvlees geel, wit of roze van kleur. Rijpe nectarines smaken net zo zoet als perziken, maar hier kun je dus ook verschil in ervaren.

Fruit wil je natuurlijk eten wanneer de smaak het lekkerst is. Hoe je daar bij een nectarine achter komt? Nectarines horen bij een lichte vingerdruk stevig te zijn, maar ze mogen iets meegeven. De schil hoort helder van kleur en glad te zijn, zonder vlekken of rimpels. Op een koele plaats kun je de vruchten ongeveer 3 dagen goed bewaren. In de koelkast kun je ze ongeveer een week bewaren, maar let op: koude temperaturen hebben een negatieve uitwerking op de smaak en het aroma van nectarines. Wij adviseren dus om de nectarines gewoon binnen 3 dagen te consumeren!