Vitamine D
is on its way!

Dat zonlicht ons goed doet, voelen we allemaal wanneer de eerste zonnestralen weer op ons gezicht vallen. Onder invloed van zonlicht maakt onze huid namelijk Vitamine D aan. Vitamine D is zowel voor de mens als de natuur belangrijk, maar waarom?

Vitamine D is onmisbaar in ons lichaam. Bij een gebrek eraan voel je je futloos en heb je minder energie. Het komt dus erg goed uit dat de lente er aan komt en de avonden al langer worden. Het daglicht is van belang voor een prettige gemoedstoestand, een goed functionerende biologische klok en dus ook voor meer vitamine D. 

D vitaminen zijn de bouwstenen voor hormonen die diverse processen in het lichaam en de hersenen sturen. Dit merk je door het aanvullen van een vitamine D tekort: je bent energieker! Bekend is dat Vitamine D onder andere je botten verstevigd, invloed heeft op je immuunsysteem, je spierfunctie en je hersenfunctie. 

En niet alleen voor ons is het van meerwaarde om de buitenlucht op te zoeken. Ons fruit kan niet zonder zonlicht. Het is belangrijk voor de zoete smaak van de vruchten, omdat het onder andere de ontwikkeling van suikers stimuleert. 

Onze appel- en perenteler heeft wat foto's gemaakt van hoe de fruitbomen er momenteel bij staan. Zodra het maar boven 0 is maakt de temperatuur niet zoveel uit. Het zonlicht is waar de appels en peren wel heel blij mee zijn! Op de foto zie je het begin van de bloesem. De bloesemfase komt voordat je het fruit echt kunt gaan zien groeien. We zullen jullie af en toe op de hoogte houden van hoe het ervoor staat met de teelt. Ooit liggen ze namelijk weer bij jullie op je bureau. Dan is het wel zo leuk om te weten welke groei het fruit heeft doorgemaakt van grond tot mond!