A fruity
valentijn!

Fruit en zoetigheid is de perfecte combinatie voor Valentijn! Wil jij iemand laten weten wat je voor diegene voelt? Wij geven je 3 makkelijke romantische recepten om jouw liefde mee te verrassen. Want we weten het allemaal: liefde gaat door de maag! 

  • Wentelteefjes in hartvorm

    Ingrediënten: 1 ei - 100 ml melk - 2 sneetjes brood - snuf kaneel - 1 zakje vanillesuiker - 1 eetlepel mascarpone - honing - frambozen en bessen of ander fruit - boter of margarine om te bakken

    Bereiden: Snijd de sneetjes brood in de vorm van een hartje. Klop de eieren los met de melk in een diep bord. Voeg de vanillesuiker en kaneel toe en klop er doorheen. Leg een sneetje brood in het eimengsel. Niet te lang, anders gaat hij stuk. Verhit een koekenpan met een beetje margarine. Leg de gesopte boterham in de pan voor 2 a 3 minuten aan 1 zijde tot deze mooi bruin is en draai dan om. Bestrooi de hartjes vervolgens met suiker, doe er mascarpone op en verdeel het fruit erover. 

  • Appelroosjes

    Ingrediënten: 10 plakjes bladerdeeg - 3 a 4 appels - 3 eetlepels abrikozen jam - 1 eetlepen citroensap - 30 gr suiker - snuf kaneel - poedersuiker - bloem om te bestuiven
    Bereiden: Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd ondertussen de appels doormidden en snijd het steeltje en het klokhuis er uit. Schaaf de halve appel met de zijkant in hele dunne plakjes. Ze moeten buigzaam zijn maar toch een mooi rood randje hebben. 

  • Rood fruit choco crumble

    Ingrediënten: 300 gram rood fruit - 70 gram fijne kristalsuiker - 50 gram ongezouten roomboter - 60 gram bloem - 10 gram cacaopoeder - snuf zout

    Bereiden: Verdeel het fruit over 4 kleine ovenvaste schaaltjes. In een kom voeg je suiker, boter, bloem, cacaopoeder en zout samen. Kneed met de hand tot een kruimelig deeg. Verdeel het kruimelmengsel over de schaaltjes met fruit. Bak de crumble in ongeveer 20 minuten op 200 graden. Tip: ook te maken in 1 grotere ovenschaal, alleen het het dan qua tijd iets langer nodig.