Een gezond ziekenhuis!

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis staat ons spiksplinternieuwe XXL fruitdisplay! Een kleurrijke plek in het ziekenhuis, waar de gezondheid voor het grijpen ligt. De vraag naar een vitale en gezonde werkplek wordt steeds groter. Het hebben van fruit binnen het ziekenhuis kan hieraan bijdragen. Lees hier meer over waarom het Jeroen Bosch Ziekenhuis is gestart met het aanbieden van gratis verse arbeidsvitaminen aan hun oogappeltjes.

Waarom fruit voor het personeel?
"De vraag naar fruit is in het Jeroen Bosch Ziekenhuis al even geleden ontstaan. Op bepaalde afdelingen (bijvoorbeeld IC en SEH) leverden wij al voeding tijdens de nachtdienst, maar sinds de Covid-periode gebeurt dit in het hele ziekenhuis. De vraag 'Waarom zou je alleen eten en drinken beschikbaar stellen voor de dagdienst en niet voor de nachtdienst?' lag hieraan ten grondslag", vertelt R. de Bont, unithoofd servicebedrijf Voeding en Catering. R. de Bont: "Uiteraard wordt dit wel op een gezonde manier aangepakt, namelijk laag aan koolhydraten maar hoog in eiwitten. Fruit is hierop een mooie aanvulling en die vraag kwam dus ook uit de medewerkers."

In de Covid-periode heeft het ziekenhuis fruit vanuit FRUIT OP JE WERK ontvangen dat eigenlijk bedoeld was voor onze klant Essent. Aangezien Essent tijdens Covid niet op kantoor aan het werk was, hebben zij het fruit tijdelijk aan het ziekenhuis gegund. Deze leveringen waren verder niet georganiseerd binnen het ziekenhuis aangezien het een gift was.

Samenwerking
R. de Bont: "In augustus (jl.) realiseerden wij ons dat we er behoefte aan hadden om zelf gratis fruit beschikbaar te stellen. Daarmee kwamen we tegemoet aan de vraag van onze medewerkers en sloten we aan bij onze visie op gezondheid voor patiënten en medewerkers. Toen wij hoorden dat we vanaf 1 september geen fruit meer zouden ontvangen als een gift hebben wij direct contact opgenomen met FRUIT OP JE WERK." Eind september stond de XXL fruitdisplay volledig in huisstijl van het Jeroen Bosch Ziekenhuis op de afgesproken locatie. 

Één centrale plek voor het fruit. Goed te organiseren en de medewerkers komen in beweging om vers fruit te pakken! Hoe gezond wil je het hebben!?

Van vraag naar XXL fruitdisplay
"Al snel werd duidelijk dat FRUIT OP JE WERK erg flexibel kan zijn, aangezien zij het hele proces in eigen beheer hebben. Binnen een kort tijdsbestek kon er aan al onze wensen worden voldoen", zegt R. de Bont. "We hebben verschillende scenario’s doorgenomen qua levermomenten en uitgiftepunten binnen het ziekenhuis. Uiteindelijk bleek één centraal punt waar al het fruit komt te staan toch het beste te werken. Op deze plek kan het fruit iedere dag ververst worden en grijpt niemand mis".

Op deze manier is er zowel binnen het ziekenhuis als binnen FRUIT OP JE WERK één persoon verantwoordelijk voor het fruit. Iets waar volgens R. de Bont meerdere voordelen aan zitten: "Wanneer dit per afdeling geregeld zou worden, zou er door beide partijen veel meer tijd in gestoken moeten worden. Bovendien is niet iedere afdeling geschikt om fruit te hebben staan wat meerdere keren per week bevoorraad moet worden door de fruitbezorgers. En, eerlijk gezegd, was dit ook financieel gezien de beste keuze. Anders zijn er natuurlijk veel meer afleverpunten die bevoorraad zouden moeten worden. Tot slot is het ook een mooie bijkomstigheid dat de medewerkers even in de benen moeten komen om hun gezonde break te halen."

Communicatie
Op onze XXL fruitdisplay is ook de communicatie naar het personeel terug te vinden. De wens was om duidelijk te maken dat iedereen die langsloopt 1 stukje fruit meeneemt voor een gezonde break tijdens de werkdag. Op die manier grijpen andere collega's niet mis! 

Bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis blijken de bananen in de eerste weken snel op te raken. De appels blijven daarentegen weer langer over. De hoeveelheid en samenstelling van het fruit dat geleverd wordt, kan binnen 48 uur na het melden aangepast worden. Zo zorgen we er met elkaar voor dat er genoeg fruit aanwezig is, maar er ook zeker geen fruit overblijft. 

Benieuwd hoe we vers fruit op de werkplek ook bij jullie tot een succes kunnen maken?
Vul onderstaand formulier in en wij nemen vrijblijvend contact op!