Wat weet jij over zomerfruit?

In de fruitboxen van FRUIT OP JE WERK zit altijd een basis aan fruitsoorten die gemakkelijk te consumeren zijn op de werkplek. Naast deze vaste basis doen wij er alles aan om werkend Nederland wekelijks te blijven verrassen met een gevarieerde inhoud van de fruitboxen! Dit doen wij onder andere door fruit van het seizoen aan te bieden. En in de zomer is dit pas écht een feestje!

Wat is zomerfruit eigenlijk?
Over het algemeen bestaat zonder uit zachte fruitsoorten en steenfruit. Bij zachte fruitsoorten kun je denken aan aardbeien, frambozen en bessen. Steenfruit is een verzamelnaam voor fruit met een harde pit in het hart, zoals kersen, perziken, nectarines, abrikozen en pruimen.

Voedselkilometers minimaliseren
Niet alle bovengenoemde fruitsoorten komen standaard in onze fruitboxen voor. Dit komt enerzijds omdat wij een versheidsgarantie van een week bieden. Wanneer wij maandag vers fruit op de werkplek leveren, dan willen wij dat het vrijdag nog heerlijk is om te eten. Vooral met zacht fruit is dit een ontzettende uitdaging. Zeker omdat de temperatuur op de werkplek vaak niet de temperatuur is die het fruit fijn vindt.

Een andere reden is omdat wij de kilometers, die het fruit af moet leggen om bij jullie werkplek te komen, zoveel mogelijk willen beperken. Fruit dat met het vliegtuig komt zullen wij nooit inkopen en als we iets dichterbij kunnen verkrijgen zullen wij daar waar mogelijk voor kiezen. Onze voorkeur gaat sterk uit naar fruit en groente dat uit eigen land komt.

Gezond zomerfruit
Over het algemeen weet iedereen dat zomerfruit heerlijk van smaak is, maar is het ook gezond? Fruit heeft veel voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft en bevat weinig calorieën, maar welke vitamine zitten nou waarin?

  • Vitamine A heeft een positief effect op de ogen, huid, slijmvliezen, botontwikkeling, het afweersysteem en de normale groei van het lichaam. Voornamelijk te vinden in mango’s, abrikozen, mandarijnen en passievruchten.
  • Vitamine C vind je in heel veel fruitsoorten en verbetert de weerstand en helpt het lichaam sneller van ziektes te genezen. Kiwi’s, citrusfruit, aardbeien en zwarte bessen zitten vol vitamine c.
  • Kalium is betrokken bij het regelen van de vochtbalans, zorgt voor sterke spieren en houdt de bloeddruk op peil. Een flinke dosis kalium vind je in gedroogd fruit, bananen, meloenen en kiwi’s.
  • Vezels zorgen voor een vol en verzadigd gevoel waardoor ook minder ongezond voedsel wilt eten en zorgt daarnaast voor een goede darmwerking. Vezels vind je in peren, bramen, mango’s en sinaasappelen.
  • Natuurlijk zitten er in fruit ook calorieën. Wanneer je weinig calorieën wilt zijn de volgende fruitsoorten geschikt: watermeloenen, frambozen en aardbeien.

Wat nu het beste is? Variëren! Wanneer je kiest voor alle soorten fruit krijg je alle goede voedingsstoffen binnen.

Lekker, gezond en vol met kleur!
Zomerfruit dankt haar intense kleur onder meer aan de aanwezigheid van bioactieve stoffen, die een antioxidantenwerking hebben. Iedere bioactieve stof heeft weer een andere positieve werking, dus ook hierbij is het advies om te variëren!