Schoolfruit

Fruit op school is een belangrijk onderdeel voor de gezondheid, voor zowel leraren als leerlingen. Wil jij jouw collega's en leerlingen een gezonde leefstijl aanbieden? Maak kennis met FRUIT OP JE WERK.

 

 

Vraag de gratis schoolfruit proefbox aan!

Gezonde leefstijl

Fruit eten is vanzelfsprekend belangrijk voor de gezondheid. Het verlaagt namelijk het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, darmkanker en longkanker. Fruit zorgt ervoor dat er veel voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels, worden geleverd aan het lichaam en bevat daarnaast weinig calorieën. Fruit eten is dus gezond! De norm is gesteld op twee stuks per dag, maar één stuk meer kan zeker geen kwaad.

Fruit op school

Fruit op school biedt leraren een goede oplossing om aan de dagelijkse hoeveelheid vitamines te komen. Zeker voor leraren is het belangrijk om een gezonde leefstijl aan te nemen. Als leraar heb je namelijk een voorbeeldfuctie voor jouw leerlingen. Als leraar sta je het liefst energiek voor de klas en met een gezonde leefstijl lukt dat een stuk makkelijker. Schoolfruit is daarom dé manier om elke dag weer te doen waar je goed in bent.

Wat biedt FRUIT OP JE WERK?

FRUIT OP JE WERK biedt fruit op school aan zodat op school een gezonde leer, werk en leefomgeving ontstaat. Als onderwijsinstelling formuleer je samen met FRUIT OP JE WERK de doelstelling aan die je wilt behalen. Vervolgens gaat FRUIT OP JE WERK aan de slag om de doelstelling te behalen. Daarnaast zit je bij FRUIT OP JE WERK nooit ergens aan vast, wel zo flexibel.

Hoe het proces werkt is als volgt: allereerst wordt er contact opgenomen, dan wordt er een voorstel gemaakt op maat, speciaal voor wat de school wil. Tot slot wordt er meteen gekeken naar de beste plek waar het fruit kan worden geplaatst.